Első futamon Zellhofer, másodikon Mészáros a csúcson

Változatos, és a végletekig drámai futamokat hozott a szombati versenynap az ausztriai Salzburgring-en. Ezen a napon mindkét futamát megrendezték a Swift Cup Europe negyedik fordulójának.

Az első versenyen, még félig nedves pályán indultak a pilóták a közel félórás versenytávnak, de mindenki száraz pályás gumikon vágott neki a viadalnak.

DSC_0067Balogh Zoltán indulhatott az első helyről, mellőle Molnár Bendegúzzal. A rajt utáni kakaskodást Molnár jól használta ki, és elsőként fordult, sőt pici előnyre is szert tett. Bernulát kiforgatták, Balogh pedig visszacsúszott pár helyet.

A pálya adottságainak köszönhetően, a folyamatos szélárnyékozás miatt kőrről körre változott a sorrend.

DSC_0183Molnár Bendegúz ugyan végig az első háromban autózott, egy apró balesetben összeakadt az autója Zellhofer-el, sőt az osztrák pilóta hátsó lökhárítója „ráragadt” Molnár autójának elejére. A fiatal magyarnak ezért a boxba kellett hajtania, és visszaesett az utolsó helyre.

DSC_0300A futam hajrájára a két Zellhofer került az élre, és jól dolgoztak össze. A fiatalabbik nyerte a futamot, azaz Christoph győzött Martin előtt. A harmadik helyre Stefan Artner állhatott fel. A legjobb magyar pilóta, az ötödik helyen célba érő Balogh Zoltán lett.

Az időmérés nagy vesztesei, Forrai Gábor és Csik János is javított. Forrai a 21. helyről a 10. lett, Csik János a 19.-ről a 14. helyre jött előre.

A második futamot már teljesen száraz körülmények között rendezték. Az első körben mindenki igyekezett ezt kihasználni, és jóval bátrabban érkezett a mezőny az első síkánhoz.

DSC_0058Várható is volt, hogy ebből bonyodalom lesz, és meg is történt a baj, többen összeakadtak. Csik János és Forrai Gábor is kicsúszott, de többen is pórul jártak. Csik ugyan tudta folytatni a versenyt, de Forrai a sárban ragadt, és feladta a versenyt.

DSC_0097Alig engedte el a mezőnyt a Safety Car, újabb baleset borzolta a kedélyeket, Balogh Zoltán forgatták bele a falba, akinek azonnal kitört a futóműve, Christoph Zellhofer, az első futam győztese, szintén kiesett.

A második Safety Car-os szakasz után Mészáros Gábor helyezkedett a legjobban, megvárta a legjobb pillanatot, és az élre állt.

DSC_0188Ugyan a célig védekeznie kellett, ezt megoldotta, és megszerezte élete első Swift Cup Europe futamgyőzelmét.

Ezzel az eredménnyel a bajnoki tabella teljesen „felborult”, hisz szinte az összes bajnoki aspiráns vagy hibázott, vagy önhibáján kívül kiesett. A bajnokság Augusztus 26-28. között folytatódik a Hungaroring-en, a Truck Fest programjaként!

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar