A Német Túraautóbajnokságot célozta meg a 12 éves egri őstehetség

Szomszéd Lajos Balázs még csak 12 éves, de jövőre már a Swift Cup Europe-ban bizonyíthat, amely olyan kiváló versenyzőket indított el a pályán, mint Kiss Norbert, Michelisz Norbert és Nagy Norbert. Az egri őstehetség a Német Túraautó-bajnokságot célozta meg felnőtt korára, de ha ilyen gyorsan ível felfelé a pályája, a Forma1 sem kizárt. Persze ehhez azért édesanyjának is van egy-két szava: az autóversenyzés nem mehet a tanulás rovására.

(Sajtóanyag, Fotó: Keller Richárd, Forrás: Egrisztorik)

Egy hungaroringi gokartversenyen fedezték fel Szomszéd Lajos Balázst, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola 12 éves tanulóját, aki igazi őstehetségként magabiztosan nyerte a futamot. Lajosra, nem akárki, Burkus Egon a Swift Cup Europe promótere, a GFS csapat tulajdonosa is felfigyelt, aki beültette az ifjú tehetséget egy Suzuki Swiftbe az Euroringen.

szomszed_lajos_balazs_02

Lajos zsenge kora ellenére azonnal megmutatta oroszlánkörmét: villámgyorsan alkalmazkodott az új autóhoz és a pályához, ami egy igazi  autóversenyző-őstehetség legfőbb ismérve. Burkus Egont olyannyira meggyőzték a teszteredmények, hogy Lajosnak versenyzői ülést biztosított az FIA Swift Cup Europe 2017-es idényében. A sorozat olyan kiváló pilótákat indított el a pályán, mint Kiss Norbert, Michelisz Norbert, és Nagy Norbert.

Lajos a múlt héten megrendezett zárófutamon – bár még csak vendégként – de belekóstolhatott a Hungaroringen a versenyzés izgalmas világába, ahol találkozott egyik nagy példaképével is: Kiss Norberttel, kétszeres kamion-Európa-bajnokkal.

szomszed_lajos_balazs_05A Swift Cup Europe zárófutamának volt egy másik heves megyei vonatkozású hírei is: átadtak ugyanis hivatalosan egy állatmentő Swiftet a kápolnai Macskaárvaház Alapítványnak.

szomszed_lajos_balazs_04

Visszatérve az egri őstehetségre: Lajos hírportálunknak elárulta, hogy  a Német Túraautó-bajnokságot célozta meg felnőtt korára. Ezt már csak mi tesszük hozzá: ha ilyen gyorsan ível felfelé a pályája, a Forma1 sem kizárt. Persze ehhez azért édesanyjának is van egy-két szava: Lajosnak jól kell tanulnia, vagyis az autóversenyzés nem mehet a tanulás rovására. Mi mindenesetre az élet mindkét területén ezerrel szurkolunk Lajosnak!

Nézd meg a jövő leendő nagy bajnokával készített interjúnkat, aki roppant szerényen és szimpatikusan nyilatkozott nekünk:

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar