Vasárnap Molnár Bendegúz és Bernula István győzött

Vasárnap még többen látogattak ki a Hungaroring-re, ahol a Swift Cup Europe volt a betétprogramja Kamion Európa Bajnokságnak, illetve a Blancpain GT Series-nek. A rendezők tájékoztatása szerint a verőfényes napsütésben 21.000-en követték figyelemmel a helyszínen a vasárnapi két versenyt.

_SLP3797A 39 fős mezőny ezt két látványos futammal hálálta meg. Az első verseny délelőtt rajtolt, az első sorban Max Wimmerrel és Molnár Bendegúzzal, melyet újra élő közvetítés formájában is követni lehetett.

A fiatal magyar pilóta, az idei RaceStar győztese, hamar az élre állt, és igyekezett kihasználni a mögötte lévő küzdelmeket, körről körre növelte az előnyét.

Egészen a 12 körös verseny végéig magabiztosan vezetett, senki nem veszélyeztette, és végül 1,7 mp-es előnnyel nyert Molnár Bendegúz._SLP4190

Mögötte már közel sem volt egyértelmű a helyzet, Balogh Zoltán és Mészáros Gábor a célig csatázott, melyből Balogh jött ki győztesen.

_SLP3889A szombati győztes, Csik János műszaki hibával küzdött, nem tudott pontszerző helyekért küzdeni, a 35. helyen ért célba.

Az 1,3-asok küzdelmét ezúttal Zoltán Kevin nyerte Kovács Kolos, és a meglepetés pilóta, Körmőczi Balázs előtt.

_DSC1545A második versenyre az első nyolc pilóta újra fordított sorrendben állt fel a rajtrácsra, így az első sort Keijo-Keke Platzer és Balogh Bence foglalta el.

_DSC1703A futamon sokáig változott a sorrend az élen, de Bernula István most foghatatlan volt. Az ötödik helyről az élre állt, és senki nem veszélyeztette a győzelmét, Őt intették le elsőként a 12. kör végén.

_DSC1642Mögötte Mészáros Gábor és Molnár Bendegúz között csak két tized másodperc döntött a célban, az előbbi javára.

A 1.3-as kategóriában Fodor Árpád magára talált, és nyert, Kovács Kolos és Zoltán Kevin előtt.

_DSC1830A bajnokságra most kisebb szünet vár, Október 14-16. között újra a Hungaroring lesz a helyszín, ahol a döntő futamok következnek, az idény utolsó hétvégéjén.

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar