Molnár Bendegúz duplázott a Pannonia-Ring-en

Rendkívül érdekesen alakult a két verseny vasárnap, a Swift Cup Europe harmadik hétvégéjén.

DSC09142Az időmérésen is komoly bonyodalmakat okozott, hogy a Pannonia-Ring kialakítása miatt könnyű volt a pályaelhagyás az első két kanyarban. Mivel főként motoros pálya ez, széles aszfaltozás van a két kanyarban, nehéz megítélni, hol is a vége a pályának.

DSC08995Már a versenyzői eligazításon felhívták a figyelmet arra, hogy ezeken a pontokon a ténybírók fokozottan fognak figyelni, és szankcionálni fogják a négykerekes pályaelhagyásokat. Sajnos, azonban ez nem volt következetes, és nehezen volt követhető, ki mikor és miért kapott büntetést.

Az utólagos büntetések nagy mértékben befolyásolták a versenyek eredményét.

DSC08929Az első versenyen Molnár Bendegúz kihasználta a pole-ból való indulást, és megtartotta az első helyét. Forrai Gábor sokáig próbálta támadni, de a verseny második felétől inkább már hátrafelé figyelt, hisz egyre komolyabban támadta Őt Mészáros Gábor, és a felzárkózó Csik János és Bernula István.

DSC09035A futamot lényegében könnyen nyerte Molnár Bendegúz, senki nem jelentett komoly veszélyt rá. A második Forrai és a harmadik Mészáros lett.

Azonban jöttek a büntetések, melynek folyományaként a következő képen alakult a hivatalos sorrend.

  1. Molnár Bendegúz
  2. Csik János
  3. Bernula István
  4. Forrai Gábor
  5. Mészáros Gábor
  6. Balogh Zoltán

A harminc indulóból 29-en meglátták a kockás zászlót, ami nagyon szép teljesítmény.

DSC08847Az 1.3-asok küzdelmét ugyancsak befolyásolta a futam utáni büntetés sorozat, Kovács Kolos győzelmét vették el.

Fodor Árpád lett így az értékelés győztese, Kovács Kolos és Méhész Attila előtt.

DSC08859„Elég hátulról rajtoltam a tizedik helyről, majd sikerült két-három helyet előre jönnöm. Aztán kicsit elfogyott a tempó, de visszajött a kocsi ereje és sikerült az osztrákokat megelőznöm, akik előttem voltak. De addigra már az első öt-hat körben elment az esély, hogy felzárkózzam az élmezőnybe. Muszáj volt minél előrébb verekedni magam, hogy ne veszítsek túl sok pontot a bajnokságban” – nyilatkozta a futam után Balogh Zoltán.

DSC08989„Egy nagyon jó, korrekt kis küzdelem volt, bár vigyáztunk is egymásra. Bendegúz nagyon elhúzott az élen, nem volt esélyünk utolérni, ráadásul az elején hibáztam is egyet egy váltásnál és az is közrejátszott. Utána meg már csak próbáltam kímélni a gumikat, de azért így is kaptak rendesen, úgyhogy érdekes lesz a második futam.” – mondta Forrai Gábor.

DSC09002Mészáros Gábor nyilatkozata: „Sokkal többet nem nagyon tudtam volna kihozni ebből. Gáborral egy jót csatáztunk az elején, de Bendegúz nagyon meglépett és utána már inkább arra figyeltem, hogy tartsam a helyet, és hogy a mögöttem lévők ne tudjanak közeledni, mert Csík Jani meg Bernula Pisti elég jól feljöttek ránk.”

DSC08986A győztes, Molnár Bendegúz nyilatkozta: „Hát igazából nem is tudom, hogy sikerült ilyen jól a rajt, de sikerült eljönnöm és utána csak néhány körön keresztül tudtak jönni velem. Nyomtam a gázt, ahogy bírtam, hogy növeljem az előnyt olyan öt- hat körön keresztül, aztán inkább már csak arra figyeltem, hogy hol jönnek a fiúk és próbáltam tartani a távolságot. Először versenyzem itt a Pannónia-ringen, így nagyon örülök az eredménynek. Tetszik a pálya is, bár nagyon eszi a gumikat, de talán most a hűvösebb idő miatt jobb egy kicsit a helyzet és kevésbé fogytak, így a következő futamra is talán elég jók lesznek a gumik.”

DSC09127A második versenyen az első nyolc fordított sorrendben állt fel a rajtrácsra, és ezt kihasználta az osztrák Stefan Artner, aki jól indult, és sikerült is kiépítenie több másodperces előnyt.

Csik János fokozatosan jött előre, és az utolsó körökben megindult Artner után, Őt Molnár Bendegúz követte.

DSC09247A futam hajrájára utol is érték az osztrák pilótát, és megelőzték. Csik nyert, Molnár a második és Artner a harmadik lett.

Azonban újra jöttek a büntetések, Csik számára ez a futamgyőzelembe került.

Molnár Bendegúz megnyerte a második versenyt, Csik János és Stefan Artner előtt.

Balogh Zoltán ugyan bejött a hatodik helyen, de egy ütközés miatt megsérülhetett, mert nem tudott az autójából kiszállni. Őt a mentők szállították el, de értesüléseink szerint jól van.

Az 1.3-sok között Kovács Kolos sokáig küzdött riválisaival, de végül nagy előnnyel nyerte a futamot, Fodor Árpád és Méhész Attila előtt.

DSC09276Molnár Bendegúz nyilatkozott a futam után: „Nagyon nehéz volt, végig nagyon kemény csatákat vívtunk. Nyolcadik helyről indultam, a rajtnál visszaestem egyet, de azt egy pár kör alatt sikerült visszahoznom, utána mentem előre, ahogy csak tudtam. Volt olyan, amikor négyen egymás mellett fordultunk.”

DSC09357Csik János értékelt, mikor még nem tudta a büntetését: „Küzdelmes, nehéz verseny volt, nagyon jó autót kaptam, nagyon jó volt a beállításom. Harcos volt, meleg volt, elfáradtunk a végére. Volt egy kis összeérés, de reméljük, senkinek nem lesz sérelme így a futam után. Gondolom, ezt mindenki másképp éli meg, de majd a Felügyelő testület eldönti.”

DSC08543A hetedik, Fekete Balázs értékelt: „A verseny számomra érdekes volt. Az elején egy jó körig feltartott egy osztrák és megnehezítette a feljutásomat az élbolyba. Mindent megpróbáltam, ami a könyvben meg van írva, és végül túljutottam rajta. Ez az előzés volt a legnagyobb élményem.”

Molnár Bendegúz a két győzelmével komoly kihívója lett a bajnoki címnek. A bajnokság a Salzburgring-en folytatódik.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar