Csik János idei negyedik győzelme

Információink szerint a szombati első versenynapra 11.000 néző látogatott ki a Hungaroring-re, a Truck Fest hétvégén. De nem csak a kilátogató nézők láthatták a Swift Cup Europe mai futamát, hanem a kupa történetében először, élőben, professzionális közvetítésen is nyomon lehetett követni az eseményeket.

20160825-DSC01358A Kamion Európa Bajnokság, és a rendkívül nívós Blancpain GT Series mellett, a Swift Cup Europe futamaira sem lehetett panasz, 39 induló rendkívül látványos futamot vetített előre.

A 39 indulóból 13 versenyzőt a csütörtöki belvárosi parádén is megcsodálhattak a nézők, grandiózus esemény volt, a Hősök Terén végigvonuló mezőny komoly feltűnést keltett.

_DSC1095A vasárnap reggeli időmérés után, melyet Csik János nyert, délutánig kellett várni az első futamra.

Ritkán látni ekkora mezőnyt, fantasztikus látvány volt, hogy még a célegyenesre ráfordító kanyarban is autók álltak.

_DSC1056A mezőny jelentős részét, az újabb, 1600cc-es magyar és osztrák autók képezték, de a főleg ifjoncokat felvonultató 1,3-as mezőny is szép számú volt. Különösen érdekes, hogy ezen a hétvégén debütál a kupa első ikerpárja, Körmöczi Balázs és Gergő.

Az első futamra, tökéletes időjárási körülmények között, szombat délután került sor, a két Truck Race futam között, így természetesen minden kilátogató láthatta a futamot.

_DSC1119Az időmérés győztese, Csik János jól kezdte a versenyt, megtartotta vezető helyét, és próbált kisebb előnyre szert tenni.

Mögötte Bernula István jelent meg, aki megelőzte Forrai Gábort.

_DSC1133Az első helyért zajló csata sokáig úgy tűnt, hogy elmarad. De Bernula a végéig várt, és az utolsó körben nagyon keményen támadta Csikot. Többször is összeértek, és helyet is cseréltek, de Csik érte el előbb a kockás zászlót, és megnyerte a futamot, Bernula előtt.

_DSC1121Forrai nem tudta ma tartani velük a lépést, pedig a verseny egy részében gyors volt, megfutotta a legjobb kört is, közel 2mp-es hátránnyal ért célba, nyakán a 2013-as bajnokkal, Balogh Bencével.

A salzburgringi győztes, Mészáros Gábor az ötödik lett, Balogh Zoltán a hatodik, aki komoly küzdelmet folytatott a magára találó Molnár Bendegúz előtt, akinek az időmérésen technikai problémái voltak.

A legjobb osztrák versenyző, a nyolcadik helyen beérő Max Wimmer a vasárnapi első versenyen az első helyről indulhat majd.

_DSC1128Az 1,3-os is megküzdöttek a helyezésekért, az első három versenyző a célig kergette egymást. A futamot kategóriájában Hefler Róbert nyerte, Zoltán Kevin és Kovács Kolos előtt.

A vasárnapi első verseny 10:45-kor kezdődik, melyről természetesen ismét élőben jelentkezünk a bajnokság facebook oldalán.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar