Megjelent az FIA Swift Cup Europe 2016-os naptára

Örömmel mutatjuk be a 2016-os szezon helyszíneit, ahol a mezőny idén összeméri erejét. Idén három országba látogat el a sorozat.

Fontos előrelépés lesz, hogy mind a hat hétvégén, a magyar és az osztrák mezőny együtt versenyez, ez garantálja a folyamatos magas létszámot.

Több kiemelt rendezvény betétprogramja lesz az FIA Swift Cup Europe. Már az idény-nyitó áprilisi verseny is rendhagyó, hisz a Slovakiaring-en újra az FIA WTCC betétprogramja lesz a bajnokság, várhatóan rengeteg magyar rajongó előtt. A magyar határhoz közeli pályán két versenyen lesz rendezve.

Untitled-1Alig két héttel a WTCC hétvége után, újra nívós esemény vendége lesz a Swift Cup Europe, a Budapesttől 450 km-re fekvő Red Bull Ring-en a Truck Race betétfutama a bajnokság. 2016-ban ez lesz az első hétvége, ahol három verseny kerül lebonyolításra, de nem az utolsó.

A kamionok miatt valószínűleg újra rövidebb nyomvonalon méri össze erejét a magyar és osztrák mezőny.

IMG_5862A harmadik hétvégén „költözik haza” a sorozat, hisz a soron következő állomás a Pannoniaring lesz.

Az FIA Swift Cup Europe legpörgősebb hétvégéje lesz a harmadik, hisz először a bajnokság történetében, négy versenyt rendeznek meg.

0T8B6700A bajnokság negyedik hétvégéje újra Ausztriában következik, a suzukisok számára már megszokott pályán, a Salzburgring-en. A sorozat évről évre visszatér erre a helyszínre.

Az osztrák pályán ismét két versenyt rendeznek meg, a P9 Challenge vendégeként.

A 2016-os idény utolsó két versenye a Hungaroring-en kerül sor.

Előbb a tavalyi évben is nagy sikerrel megrendezett Truck Race hétvége lesz, ahol három futamot kell teljesíteni a pilótáknak.

A Truck Race hétvége nemcsak a kamionoktól lesz hangos, hisz először ezen a hétvégén lesz látható a Hungaroringen a Blancpain Sprint Series is.

A szezon záró versenye, a Grand Final, azaz a nagy-döntő október közepén kerül megrendezésre. Az utolsó helyszínen három verseny vár a mezőnyre.

Az FIA Swift Cup Europe 2016-os naptára:

2016_calendar_final_hun

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar