Tim Gábor nyert, feljött a bajnokság harmadik helyére

Tim Gábor indulhatott a Swift Cup Europe szezonzáró hétvége utolsó előtti versenyén. A Red Bull Ring az egyik legkülönlegesebb pálya a sorozatban, hisz a rajtot követően a versenyzők egy komoly emelkedőn kell, hogy felmenjenek. Azonban a nagy tempó mellett az első kanyar abszolválása igazi kihívásnak számít, hiszen ha túl gyorsan veszik be a versenyzők, akkor lesodródnak, ha viszont lassítanak jelentősen veszítenek tempójukból. A rajt ezért mindig nagy izgalmakat tartogat, mivel a kupasorozat pilótáira nem jellemező, hogy elvegyék a lábukat a gázpedálról.

IMG_5410Tim Gábornak jól sikerült a rajt, és sikerült megtartania a vezető helyét. Az osztrák Christoph Zellhofer már ezt nem mondhatja el magáról, mert az első kanyart követően már Bernula István mögött a harmadik helyen találta magát. A legnagyobb rajtot Tomas Bizub hajtotta végre, aki a nyolcadik helyről indulva az első kanyart követően már a negyedik helyen csatázott a pozíciót vesztett Zellhoferrel. Bizub példáját Balogh Zoltán is követte, aki a kilencedik helyről indulva meg sem állt az ötödik helyig. Balogh, pedig „vitte magával” Keszthelyi Vivient is. A rajtot leginkább az osztrák különítmény rontotta el, hisz C. Zellhofer a másodikról esett vissza, míg Thomas Berger, Max Wimmer és Tobias Weichenberger a negyedik, ötödik, illetve hatodik helyről.

IMG_5205A verseny fél távjánál már Tim előnye jelentős volt, de Bernula felzárkózását nagyban nehezítette, hogy Bizub is megérkezett rá. Így nagyobb hangsúlyt kellett fektetnie a visszapillantó figyelésébe. Kettejük között a távolság mindössze két tized volt. Idő közben Mészáros Gábor keményen küzdött Füge Krisztiánnal, melynek végeredménye Füge hátsó lökhárítóján látszódott. Mészárosnak végül sikerült megelőznie Fügét és Christoph Zellhofer új erőre kapott, és a kezdeti „ritmusvesztést” követően Tomas Bizub „nyakára” ért, a negyedik helyen.

IMG_5578A versenyt végül Tim Gábor magabiztosan (7,9 másodperces előnnyel) nyerte Bernula István és Tomas Bizub előtt. Tim Gábor a futamgyőzelem mellett a leggyorsabb körért (1:59.639 3. körben) járó plusz egy pontot is megkaphatja. Így Tim eddig száz százalékos, mivel megnyerte az időmérőt, a futamot és a leggyorsabb kört is megszerezte. Ezzel 22 pontot szerzett, mely elégnek bizonyult, hogy az összetettben is a harmadik helyre kerüljön. Második helyen Bernula végzett Bizub előtt, így a bajnoki cím megszerzéséhez újabb nagy lépést tett.

Versenyzői nyilatkozatok:

Tim Gábor (Apex Racing): „A rajtnál nagyon próbáltam összpontosítani, hogy elsőként tudjak elfordulni az első kanyarban, ami sikerült is.”

A forduló leintési sorrendje:

No. Versenyző INT HUN
1 Tim Gábor 22 22
2 Bernula István 17 17
3 Tomas Bizub 15
4 Christoph Zellhofer 13
5 Balogh Zoltán 11 15
6 Keszthelyi Vivien 13
7 Burkus Egon 10 11
8 Max Wimmer 9
9 Thomas Berger 8
10 Forrai Gábor 7 10
11 Mészáros Gábor 6 9

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar