Csik János indul a pole-ból az idei első versenyen

A Swift Cup Europe szezon is teljes lendülettel elindul a hétvégén. Hagyományoknak megfelelően a Hungaroring ad otthont az első két futamnak. Sok pilóta számára nem csak a Swift Cup Europe sorozatban való bemutatkozás, de egyben a tűzkeresztséget is jelenti. A tavalyi évhez jelentős változás csupán a versenyzők létszámában történt. A Yokohama gumik – remekül vizsgáztak 2014-ben – továbbra is főszerepet kapnak. A szezon különlegessége, hogy megnövekedett a kupában résztvevő csapatok száma. Két teljesen új csapat is nevezett a sorozatba. A CarColor Motorsport első szezonjára készül. A csapat új, azonban a pilótájuk már koránt sem nevezhető kezdőnek. Füge Krisztián a Proex csapatából érkezett a teamhez. A másik „újonc” az OXXO Motorsport csapata Keszthelyi Viviennel. Bár, ők egyáltalán nem nevezhetők újnak, azonban alaposan megnövekedett a Kamion Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhető team. A csapat Vivien mellett két fiatal tehetséget is leigazolt. Simon Diana (15) és Simon Bendegúz (17) számára a Hungaroring egyben a tűzkeresztség is.

A szabadedzések során még csak találgatni lehetett, hogy kik lehetnek esélyesek. Csik János, Mészáros Gábor, Keszthelyi Vivien és Bernula István is joggal pályázhatott a leggyorsabbnak járó plusz egy pontra. Az „újoncok” közül nagy figyelmet kapott a RaceStar-ból érkezett Tomas Bizub (Szlovákia) aki bizonyította, hogy nem véletlenül lett a hét ország több mint százharminc jelöltje közül az egyik legjobb.

A hétvégére kilenc osztrák pilóta is nevezett és nem meglepő, de Martin Zellhofer az egyik kiemeltje az osztrák „alakulatnak”. A tavalyi szezonban nem kis meglepetést okoztak a „sógorok”, hisz a szakadó esőben az első négy helyezést csípték el. Az időjárás előrejelzés szerint ezen a hétvégén  nem kell csapadékra számtani Mogyoródon.

A csütörtöki szabadedzések után, péntek délután már minden kétség és kérdőjel ponttá változott. Az előző idényben is nagy edzésmenőnek számító Csik János végül 2:15.939-es köridővel megnyerte a kvalifikációt.  Mögötte Keszthelyi Vivien végzett (aki már tavaly is sok alkalommal utasította maga mögé az erősebbik nemet), míg a harmadik helyen – egy újonc – Gáspár Zsolt végzett. (Neve ismerős lehet az autósport szerelmeseinek, hisz a többszörös magyar bajnok Gáspár Csaba testvére). Negyedik helyen Bernula István végzett, míg az ötödik a – szintén újonc – Balogh Zsolt. A Hatodik helyen viszont egy érdekesség, hisz a Race Star tehetségkutatóból bekerült szlovák Tomas Bizub 2:17.210-es köridővel abszolválta.

Füge Krisztián és a CarColors Motorsport végül a hetedik helyen zárt  Együd Gábor és (a szintén rookie) Simon Bendegúz előtt. A legjobb osztrák az időmérőn Tobias Weichenberger volt aki 2:17.940-es köridejével a tizedik helyen zárta az időmérőt. A tavalyi Swift Cup Europe 1,3-as kategóriájának győztese Mészáros Gábor műszaki gondokkal küzdve végül a 13. helyen végzett.

A szombati napon (04.25.) reggel kilenc órakor rajtol a 21 fős Swift Cup Europe 2015-ös első versenye.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar