Csik János nyerte 2015 első futamát

Szombaton reggel verőfényes napsütésben kezdte meg szezonját a Swift Cup Europe sorozat. Csik János indulhatott Keszthelyi Vivien és Gáspár Zsolt előtt. A rajtot Csik jól kapta el és meg tudta tartani elsőségét. Keszthelyi korai rajtot vett, így boxutca áthajtásos büntetést kapott. Bernula István Keszthelyitől átvette a második helyet és megkezdte a felzárkózást.

0T8B7756A Race Starból érkezett Tomas Bizub körről körre zárkózott fel és 10 körben már a dobogót érő harmadik helyen autózott, és ezzel Gáspár Zsolt leszorult a dobogóról.Keszthelyi Vivien megfutotta a leggyorsabb kört, de aligha okozott neki ez vigaszt miután a boxutca áthajtásos büntetését letöltötte, de nem tért vissza a versenybe. Csik a rajtot követően végig magabiztosan vezette a versenyt, így az időmérőt követően megszerezte idei a szezon első futamgyőzelmét.

Csik János:

„Jól sikerült elkapnom a rajtot, és végig meg tudtam őrizni az elsőségemet. Egyedül a gumik kezdtek elmelegedni, de az előnyöm elég volt ahhoz, hogy Bernula Pisti ne tudjon utolérni.”

Bernula István:

„A rajtom jól sikerült, gyorsan be tudtam állni Csik Jani mögé, de szinte azonos időket mentünk, így nem tudtam támadási pozícióba kerülni. Jani Hungaroring specialista így nem könnyű megelőzni.Jó verseny volt, bár kicsi hiányoltam a küzdelmeket. A második versenyen az lesz a célom, hogy minél több pontot szerezzek. Majd meglátjuk, hogy a meddig tudok felzárkózni.”

A Race Startból érkezett szlovák Tomas Bizub élete első versenyén a harmadik helyet szerezte meg. A verseny után csak így kommentálta a versenyt!

Tomas Bizub:

„Ez fantasztikus volt! Hihetetlen és egyelőre felfoghatatlan számomra. Már az is hatalmas élmény, hogy itt lehetek, de ez az eredmény egyszerűen csodálatos! Ezt mindenkinek egyszer át kellene érezni.Nem találok szavakat.” nyilatkozta az új tehetség. Öröme érthető, hisz hosszú utat járt be míg elért addig, hogy rajthoz állhasson.

Eredménye nagy meglepetést okozott sokaknak, bár az edzéseken már lehetett látni, hogy nem libakergetőnek érkezett.

Az első verseny végeredménye:

  1. Csik János
  2. Bernula István
  3. Tomas Bizub

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar