Vasárnap reggeli Warm-Up-ot követően nem sok lehetőségük volt a szerelőknek komolyabb beállítások végzésére, de egy-két finomhangolás még belefért. Elsősorban a guminyomás változtatása került előtérbe, mivel az idő folyamatosan melegedett.

IMG_1336Az élről Gáspár Csaba várhatta a rajtot, míg mögüle a 14 éves Keszthelyi Vivien és az Angliából hazalátogató Balogh Bence. Bizub Tomas indulhatott a Csík János elől, ami garantálta, hogy már a rajt után megkezdődik a nyílt sisakos küzdelem. Keszthelyi Vivien (második helyről) a rajtot jól kapta el, de Gáspár megőrizte vezető helyét, Balogh Bence kihasználta a helyet és kettes kanyarban megszerezte a második helyet. Csik a célegyenes végén megelőzte Keszthelyit később azonban Tim és Bizub is előre tört. A harmadik körre a sorend, Gáspár, Balogh Bence, Tim, Bizub, Csík volt, de (amint az a kupa versenyeire jellemző) a helyzet pillanatok alatt megváltozott. A negyedik kör elején a kettes kanyarban Gáspár már nem tudta tartani Balogh Bencét és elvesztette vezető helyét. A ritmusvesztést Bizub kihasználta és megelőzte Gáspárt. Így Gáspár visszaesett a harmadik helyre. Még ebben a körben Együd, Balogh Bence, Rácz Gyula, és Csík János, figyelmeztetést kaptak többszöri pályaelhagyásért. A következő körben Csík János már utolsó figyelmeztetését is megkapta.

Balogh Bence és Tim Gábor alaposan egymásra talált és több kanyaron keresztül gyúrták egymást. Végül Tim jött ki jobban, és a hatodik körben átvette a vezetést. Bernula István a hetedik körben utolsó figyelmeztetést kapott sorozatos pályaelhagyásért, így minden további hibája már „értékes” másodpercekbe került. Csík folyamatosan kezdte veszíteni a pozíciókat és a nyolcadik körre már hatodik helyre esett vissza. Gáspár a harmadik helyért a Balogh Zoltánnal harcolt, és a test-test elleni küzdelemből Balogh Zoltán került ki győztesen. Ezt használta ki Bernula és Gáspár az ötödik helyre esett vissza. Bernulát közben többszöri figyelmeztetés után ismételt pályaelhagyásért időbüntetést kapott melyet a verseny után adnak hozzá az idejéhez. Őt követte a büntetések terén Csík János is, de nem kellett sokat várni és Balogh Zoltán is megkapta az utolsó figyelmeztetést. A 11. körben a sorrend: Tim, Balogh Bence, Balogh Zoltán, Bernula, Gáspár, Csík, Bizub, Keszthelyi, Mészáros, Füge, Forrai, Együd, Fekete, Szíjj, Méhész, Rácz

IMG_1571Az utolsó körben még Gáspár és Csík harcolt az ötödik helyért, de Csík már nem tudott előrébb kerülni. Mivel a versenyt követően az időbüntetéseket hozzá adták a végeredményhez így Csik Bizub mögé került. A versenyt végül Tim nyerte Balogh Bence és Balogh Zoltán előtt.

A verseny végeredménye:

 1. Tim Gábor
 2. Balogh Bence
 3. Balogh Zoltán
 4. Bernula István +2sec
 5. Gáspár Csaba
 6. Bizub Tomas
 7. Csík János +2 sec
 8. Keszthelyi Vivien
 9. Mészáros Gábor
 10. Forrai Gábor
 11. Füge Krisztián
 12. Fekete Balázs
 13. Együd Gábor
 14. Szíjj Csaba
 15. Méhész Attila
 16. Rácz Gyula

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ