Tim Gábor nyerte a 2015-ös szezonzáró futamot

A szezonzáró utolsó futamon Max Wimmar indulhatott az élről, Burkus Egon és Keszthelyi Vivien elöl. Míg, az első futam győztese Tim Gábor a nyolcadik helyről rajtolhatott Bernula István és Tomas Bizub elöl.

IMG_5772Wimmer egy körig tudta tartani Burkust, de utána a magyar pilóta megelőzte. Wimmert meglepte az előzés, amit Keszthelyi kihasznált és rögtön Burkus mögé sorolt. Bizubnak sikerült meglépnie Bernula elől és a harmadik körben már negyedik, míg Bernula hetedik helyen autózott. Az ötödik körben éleződött ki a helyzet amikor Bizub már a harmadik helyen haladt, míg Bernula továbbra is a hetediken. Bizub aztán csatázni kezdett Timmel, aki végül elvette a dobogós helyet tőle.

IMG_4939A hatodik körben Füge Krisztián autója lelassult, majd félre állt. Keszthelyi a hatodik körig tudta tartani második helyét, de Tim ellen nem tudott védekezni. A helyzetet kihasználta Bizub és Timet követve felért a dobogót jelentő harmadik helyre. Keszthelyi Vivient megelőzte Balogh Zoltán, míg Bernula István így felért a hatodik helyre a fiatal hölgy mögé. A tizedik körben Tim Gábor megszerezte vezetést Burkus Egontól. A következő körben Burkus hirtelen elkezdett pozíciókat veszteni. Előbb Bizub, majd Balogh és Bernula is megelőzte. A futamot ismét Tim Gábor nyerte, Tomas Bizub és Balogh Zoltán előtt. Bernula István végül a negyedik helyen végzett, és a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is begyűjthette.

IMG_5249A szezon elején talán senki sem gondolt, hogy a leggyorsabb körért járó egy pont mekkora értéket képvisel. A leintés után az elő adatok alapján ugyan is pontegyenlőség alakult ki Bernula István és Tomas Bizub között. A bajnok cím bejelentésére így várni kell, hiszen az ellenőrzésre kerülnek a pontok. Mivel idén bevezetésre került, hogy a legrosszabb három versenyt minden versenyzőnek kötelezően ki kell venni a pontozásból, így azok ellenőrzése is zajlik. Amennyiben valóban helytálló a pontegyenlőség, úgy a legjobb helyezések száma fogja eldönteni, hogy ki lesz a Swift Cup Europe 2015 nemzetközi bajnoka.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
More

Images & Videos

en_USEnglish