Tim, Zellhofer és Bernula a mezőny elején az időmérés után

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét visszatért a Swift Cup Europe nemzetközi sorozata a legendás ausztriai Spielbergbe. Az év utolsó versenyhétvégéjére készülve, az erőviszonyok is kiegyenlítődtek. Bár, Bernula István a magyarországi futam után átvette a nemzetközi értékelésben a vezetést, de előnye csupán csak egy pont Bizub Tomas-szal szemben. A felkészülésükről lehetett hallani pletykákat, miszerint Bizub a fizikai kondíciójára helyezett nagy hangsúlyt, míg Bernula a mentális edzésekkel „erősített”. Mindkét versenyző úgy érkezett a RedBull Ringre, hogy a hétvége után valamelyikük nemzetközi kupagyőztesként hagyhatja el a vörös bikák otthonát.

Bár a csapatok pénteken már megérkeztek a pályához, de hideg-zuhanyként érte őket, hogy csupán szombaton délután foglalhatják el a depot. A helyzet azért is vált kellemetlenné, hisz a szombati nap folyamán szabadedzések voltak, és ezt a lehetőséget egyik pilóta sem akarta kihagyni.

IMG_4761Vasárnap reggel végül 28 Suzuki Swift sorakozott fel az időmérőre. A két bajnok aspiránsnak nem lesz könnyű dolga, hisz nem csak a mezőny nagy létszáma, de az üldözőik között is komoly ellenfelekkel kerülhetnek össze. A szezon közepén csatlakozó Tim Gábor (eddig öt futamából négyet nyert, egyszer harmadik lett) biztos nem fogja „könnyen” adni a győzelmet. A nevezők között szerepel még Tobias Weichenberg és Christoph Zellhofer is, akik tavasszal már nyertek futamot ezen a pályán. Tehát, a kérdés az volt, hogy Bernula és Bizub milyen eredményt fog tudni elérni az időmérőn?

IMG_4275A kérdést végül Tim Gábor döntötte el, aki hamar megszerezte az edzés elsőséget, és az ezzel együtt járó 1 pontot. A bajnokságot vezető Bernula a harmadik helyen (Zellhofer mögött), míg riválisa Bizub a nyolcadik pozícióból várhatta az első futam rajtját. Az időmérőt követően egyik pilóta sem volt teljes mértékben elégedett az elért köridejével. Tim Gábor elmondta, hogy bár megnyerte az időmérőt, de úgy érezte, hogy még „maradtak” tizedek benne és az autóba is. Hozzá tette „Természetesen örülök, hogy megnyertem az időmérőt, és jelenleg most ez a legfontosabb”.Tim Gábor számára természetesen a cél az összetettben megszerezni a harmadik helyet. Amire nagyon megnőtt az esélye, hisz Csik János nem tud részt venni a záró futamon, illetve jelenleg nyolc pontos előnye van Tobias Weichenbergerrel szemben.

Az időmérő egyébként nem telt esemény nélkül, hisz már az első körökben Jürgen Norbert Fux hibázott, és felborult. Így, a kvalifikációt piros zászlóval félbeszakították.

A kvalifikáció végeredménye:

  1. Gábor Tim
  2. Chritoph Zellhofer
  3. István Bernula
  4. Thomas Berger
  5. Max Wimmer
  6. Tobias Weichenberg
  7. Egon Burkus
  8. Tomas Bizub
  9. Zoltán Balogh
  10. Vivien Keszthelyi
  11. Gábor Forrai
  12. Gábor Mészáros
  13. Krisztián Füge
  14. Lukas Puchinger
  15. Balázs Fekete
  16. Kejo-Keke Platzer
  17. Peter Eibisberger
  18. Alexader Maier
  19. Markus Hilberger
  20. Gross Peter
  21. Martin Zellhofer
  22. Gábor Együd
  23. Marcel Krailler
  24. Walter Kuss
  25. Werner Jedinger
  26. Johannes Maderthaner
  27. Ilus Vnoucsekné
  28. Jürgen Norbert Fux

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
More

Images & Videos

en_USEnglish