Balogh Bence indulhat az első helyről a Truck Fest hétvégén

Szemerkélő esőben kezdődött a Swift Cup Europe hungaroringi időmérője. A pálya és az időjárás indokolta tette az esőgumik használatát. Bár, többen az él menők közül a száraz gumi mellett maradtak. Balogh Bence már időmérő első felében megszerezte a vezetést, melyet Bernula István ugyan egy pillanatra átvett, de pályaelhagyásért elvették a körét.

0T8B4207Tim Gábor jó ideig csupán a negyedik helyen tudott menni, azonban 3 perccel a leintés előtt feljött a második helyre. Nem sokáig örülhetett a megszerzett pozíciónak, mert Bernula az utolsó pillanatban egy 2:32.407-es idővel visszavette tőle. Balogh Bence az utolsó körben bebiztosította elsőségét 2:31.897 és a délutáni futamon az első helyről indulhat. Gáspár Csabának nem sikerült bejutni a top 5-be , így a hetedik helyről várja a futamot. Vizin Tamás autóját az időmérőig nem tudták megjavítani, így a rajthoz állása is kérdéses.

Versenyzői nyilatkozatok:

Balogh Bence: „Esőgumi mellett döntöttünk, és már az első felében sikerült megszerezni a pole-t. Azonban az időmérő felétől elállt az eső és elkezdett rohamosan száradni a pálya. Ennek ellenére az utolsó körben sikerült megfutni a leggyorsabb kört és ezzel bebiztosítani a kvalifikációs győzelmet. Délután valószínűleg száraz pályán lesz a verseny, szóval nagy csatára számítok.”

0T8B4252Gáspár Csaba: „Sose mentem még ezzel az esőgumival. Szokni, tanulni kell az autót. Nem volt időm kiismerni, hogy esőben miként viselkedik a legjobban. Most ennyi volt ebben. Ha száraz lesz az idő a versenyen, akkor biztos fogok tudni gyorsulni, de nem tudom mire lesz elég.”

Csik János: „Az időmérő első felében sokat szenvedtem a pályán, mert slick gumikkal mentem ki. A többiek vizes gumin tudtak gyorsulni, ezért ki is álltam. Aztán elkezdett száradni a pálya és akkor visszamentem, hisz tudtam, hogy most már esélyem van javítani. Végül negyedik helyet szereztem meg, ami azért nem rossz. Most ennyire futotta.”

Tim Gábor: „Ennyi volt a vizes pályába és a száraz gumiban összességében. Nem vagyunk kétségbe esve, hisz tudjuk, hogy hol kaptunk és miért. A vizes gumik ennyivel voltak jobbak. Szóval, ennek fényében egyáltalán nem tartom rossz eredménynek a harmadik helyet. Egyébként az időmérő vége felé mér nagyon kezdett száradni a pálya, és mi is egyre gyorsabbak lettünk. Az értékes pontokat, persze majd a versenyen osztják, ott kell majd nagyon jól szerepelnünk. Majd meglátjuk, mit hoz a délután.”

0T8B4215Méhész Attila: „Tizenötödik helyet értem el, ami soknak tűnhet, de figyelembe véve a körülményeket nem is rossz. Nulla az eső tapasztalatom, tehát most mentem először esőben. Nem volt esőgumim, így száraz gumival kellett nekivágni az időmérőnek. Nagyon nagy a különbség a száraz és a vizes pálya között. Más vezetést is igényel. Ez most számomra egy remek tapasztalat gyűjtő menet volt. A helyezésem miatt, pedig nem vagyok elkeseredve. Azért remélem, hogy délután száraz pályán fogunk versenyezni.” 

Időmérő végeredménye:

  1. Balogh Bence ENG (GFS)
  2. Bernula István HUN(GFS)
  3. Tim Gábor HUN (APEX)
  4. Csik János HUN (GFS)
  5. Mészáros Gábor HUN (GFS)
  6. Keszthelyi Vivien HUN (OXXO)
  7. Gáspár Csaba (HUN) GFS
  8. Füge Krisztián (HUN) Wixxico
  9. Forrai Gábor HUN (APEX)
  10. Balogh Zoltán HUN (BZ Racing)
  11. Fekete Balázs HUN (GFS)
  12. Bizub Tomas (SVK) (GFS)
  13. Együd Gábor HUN (GFS)
  14. Szíjj Csaba HUN (Speedy Motorsport)
  15. Méhész Attila HUN (GFS)
  16. Rácz Gyula HUN (Botk Rallye Team
  17. Vizin Tamás HUN (BV Motorsport)

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd tovább

Képek, videók

hu_HUMagyar